Osobiste słowa dla Arcybiskupa

Arcybiskup Kolonii, Rainer Maria Kardynał Woelki, został doceniony przez Ojca Świętego za odważne i pionierskie zaangażowanie w walkę z nadużyciami seksualnymi w archidiecezji kolońskiej. Aby po okresie pełnym napięć, często niesprawiedliwej krytyki, a niekiedy ostrych sporów, mógł na nowo rozpocząć posługę w archidiecezji kolońskiej, udaje się na przerwę, podczas której, miejmy nadzieję, będzie mógł zaczerpnąć sił do czekających go zadań. Z pewnością będzie on nadal potrzebował naszego wsparcia, także tego zwykłego ludzkiego. Dlatego w ramach inicjatywy „Uczciwość w Kościele” („Fairness in der Kirche”) zapraszamy do napisania kilku osobistych, życzliwych słów dla arcybiskupa Kolonii! Nie zostawiajmy w tym czasie kardynała Woelki samego! Pokażmy mu, że doceniamy i podzielamy jego zaangażowanie na rzecz wierności Kościoła katolickiego w Kolonii i w Niemczech własnemu źródłu! Państwa wypowiedzi opublikujemy na tej stronie, a także postaramy się przekazać je kardynałowi. Bóg zapłać za udział w tej inicjatywie!”

Twoje osobiste przesłanie do Arcybiskupa:

1 wpis.
Johannes Reichlmair z München napisał/a 15 października, 2021